Wat doet Altra?
Altra is een non-profit organisatie en expert op het gebied van onderwijs en jeugd & opvoedhulp. Studio van Pelt heeft een voorstel gemaakt op basis van de pitch voor de Brand Identity van Altra.

Aanpak Studio van Pelt
In de briefing werd een beeld gecommuniceerd dat de organisatie/ het logo als een zwerm vogels was dat gezamenlijk één geheel vormt. Hiervan uitgaand hebben we het logo uit facetten opgebouwd, en is elk facet (driehoek) een onderdeel dat tezamen een sterk geheel vormt.

Storytelling
Kinderen worden slachtoffer als de situatie om hen heen verslechtert en kunnen zich pas uitten als ze daarbij hulp krijgen. Geluk en blijdschap is voorbehouden aan diegenen die zich vrij voelen van zorgen, bv in sport of spelend met andere kinderen. De verhalen van de kinderen worden vanuit verschillende hoeken belicht, hoe zij hun wereld zien. Redactioneel hebben we daar een speerpunt van gemaakt.

Fotografie
Het gebruik van fotografie vormt een belangrijk onderdeel van de visuele identiteit. Het plezier van de kinderen (als ideaal) te laten zien op momenten dat ze niet aan vervelende zaken hoeven te denken. Voor de fotografie werd Katrien Mulder gevraagd met haar sociale fotostijl om het beeld van Altra jeugdhulp regio Amsterdam te versterken.


De opdracht is niet gehonoreerd.